Zelenski ima pune ruke posla, u toku pregovori sa brojnim moćnicima: Pala i važna odluka, evo šta se kuva!
Volodimir Zelenski i Narendra Modi, Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Volodimir Zelenski i Narendra Modi

Zelenski ima pune ruke posla, u toku pregovori sa brojnim moćnicima: Pala i važna odluka, evo šta se kuva!

Ukrajinski predsednik je dodao da je sa Modijem u petak razgovarao o svim tačkama tog dokumenta, kao i o prethodnom mirovnom skupu

Objavljeno:

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski kazao je danas da je indijskom premijeru Narendri Modiju preneo da će podržati ideju da ta zemlja bude domaćin drugog mirovnog samita o Ukrajini.

Zelenski je istovremeno dodao da su u toku pregovori sa Saudijskom Arabijom, Katarom, Turskom i Švajcarskom u vezi održavanja drugog samita o miru u Ukrajini, preneo je Rojters.

“Želim, međutim, da budem iskren, a to se ne odnosi samo na Indiju, već na svaku zemlju koja želi da bude pozitivna kao domaćin drugog samita. Mirovni samit neće moći da se održi u zemlji koja se nije priključila završnom saopštenju sa prethodnog mirovnog sastanka”, kazao je on.

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenskifoto: EPA-EFE/JULIA NIKHINSON / POOL

Indija, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati bili su među učesnicima koji nisu potpisali završni dokument posle mirovnog sastanka održanog u junu u Švajcarskoj.

Ukrajinski predsednik je dodao da je sa Modijem u petak razgovarao o svim tačkama tog dokumenta, kao i o prethodnom mirovnom skupu.

Bonus video:

00:05

Zelenski došao na sastanak sa svim liderima 1

(Espreso/Agencije/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.